Verantwoorde energie voor de toekomst

Primco is ontstaan nadat de onafhankelijke investeringsmaatschappij Momentum Capital het bedrijf Parenco Hout overnam. Dit bedrijf is de schakel tussen boseigenaren, bosbeheerders en de houtindustrie en levert ook snoeihout en houtafval voor energiecentrales. De participaties besloten hun know how te koppelen en het idee voor de Primco energiecentrale in Lelystad was geboren.

Door biogene reststromen te converteren naar nuttige energie bieden we, als ontwikkelaar, investeerder en exploitant van duurzame energiecentrales, mogelijkheden om als maatschappij steeds minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen en zetten we ons in om schonere energie te produceren. Naast biomassa kunnen we met de torrefactie technologie van zusterbedrijf CEG (Clean Electricity Generation) ook andere conversietechnieken toepassen in nieuw te bouwen energiecentrales.

Parenco Hout voorziet ook zusterbedrijf CEG van grondstoffen. Primco heeft centrales in Lelystad, Duiven en Ellesmere Port (Verenigd Koninkrijk).