Nieuws | Hernieuwbare warmte voor Lelystad

Dit is een artikel van Host.nl

Lelystad is een bio-energiecentrale rijker. Niet zomaar één. De beste van Nederland als het ligt aan directeur Rene Buwalda van Primco, onderdeel van investeringsmaatschappij Momentum Capital. HoSt zorgde in oktober 2018 voor de turn-key oplevering van de houtstookinstallatie. Sindsdien zijn de prestaties boven verwachting.

‘Ik geloof in een goede mix van alternatieve en schonere energiebronnen voor een technisch haalbare en economisch rendabele energieconversie dat leidt tot een steeds meer energie-onafhankelijk Nederland,’ vertelt Buwalda.

Maar liefst 5.000 huishoudens en 6 grootverbruikers in Lelystad zijn nu onafhankelijk van aardgas. En wanneer de warmtevraag plotseling hoger is, kan direct en kortstondig meer hernieuwbare warmte worden geleverd dankzij de warmtebuffers. Buwalda: ‘Weersomstandigheden die alsmaar onvoorspelbaarder en onstuimiger worden, leiden tot meer en hogere verwachtingen van een installatie op elk vlak. Wij maken samen met HoSt het onmogelijke mogelijk en hebben daarom de beste biomassa energie installatie van Nederland.’

Lees het artikel verder op Host.nl