A more sustainable future

By converting organic waste streams into useful and high-quality applications, we, as a developer, investor and operator of sustainable power plants, offer opportunities for society to be less and less dependent on fossil fuels and are committed to producing cleaner energy.

Primco has power plants in Lelystad, Duiven and Ellesmere Port (United Kingdom), among others.

Rene Buwalda

CEO

ReneBuwaldaZW (3)

Rene Buwalda is een CEO met een brede technische achtergrond. Zijn carrière begon meer dan 25 jaar geleden in de energiesector. Rene werkte in senior posities in engineering- en productiefaciliteiten en later als senior projectmanager en projectdirecteur in verschillende complexe, internationale organische reststroomprojecten. Rene is een natuurlijke leider in multidisciplinaire teams en hij gebruikt zijn strategisch denken om samen met partners succesvolle en ambitieuze projecten te realiseren.

Oscar Grijsen

Manager Finance & Control

Oscar Grijsen2 (1)

Oscar Grijsen is een ervaren finance manager en ondernemer. Hij heeft functies bekleed in diverse multinationals en heeft zijn eigen accountantskantoor opgericht en uitgebouwd. Namens de aandeelhouder Momentum Capital treedt hij de laatste jaren op als participerend CFO in een aantal van haar participaties. In deze rol heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van Primco van start-up naar scale-up.

Marco Wiersma

Head of Operations & Maintenance

marco

Marco Wiersma heeft zijn stempel gedrukt op O&M door in de loop der jaren verschillende turnarounds in centrales uit te voeren. Zijn carrière begon 24 jaar geleden in de installatietechniek. Hij is bedreven in projectmanagement in zonne-energie & organische reststromen, met als laatste project in 2020 een zonnepark van 17MW.

Jochen Görtzen

Project Development

jochen-01

Jochen Görtzen is afgestudeerd als process engineer. Hij heeft 25 jaar ervaring in thermische processen en energieconversie. Hij ontwikkelde, introduceerde en leidde de bouw van nieuwe technologieën voor het gebruik van alternatieve brandstoffen, brandstofbeheer en emissiebeheersing, en ondersteunde de industrie in de energietransitie.

Jochen ondersteunt het team met zijn brede technische en managementervaring in business development en asset operation. Met zijn resultaatgedreven houding en persoonlijke benadering draagt hij bij aan de valorisatie van gebouwde en nieuwe assets. Hij is altijd op zoek naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden om de asset portfolio van Primco te versterken en uit te breiden.

Peter Jansen

Project Development

peter jansen-01

Peter Jansen is een gediplomeerd ingenieur met meer dan 30 jaar managementervaring in energieconversie. Hij is begonnen als projectmanager in conventionele energieproductie, maar verlegde al in de beginjaren van de energietransitie zijn focus op duurzame energie en in het bijzonder op bio-energie.

Peter heeft veel ervaring in project- en bedrijfsontwikkeling. Met een inspirerende houding, een groot netwerk en een scherp oog voor de belangen van stakeholders is hij bedreven in het omzetten van nieuwe kansen in waardevolle investeringen en acquisities in de bio-energie en circulaire economie.